En saga om en burk jordnötssmör

Jag har börjat skriva sagor. Tillsammans med Katja Fredriksson driver jag Broccolibrallan – en sajt där vi lägger upp våra egna sagor. Tanken är att det ska vara korta sagor som man kan läsa när barnen ska somna. Har man glömt att gå till biblan och låna en bok, så kan man alltid hitta något kul på Broccolibrallan.

Varför Broccolibrallan? Tja… Varför Pippi Långstrump, liksom?

Den första sagan jag skrev kom till när jag satt och åt frukost en morgon. Jag hade läst någonstans att messmör och jordnötssmör skulle vara en bra kombination. Ja, på samma macka alltså. Det lät så knäppt att jag var tvungen att testa. Och ja, det funkade faktiskt. En ohelig allians. Kan rekommenderas!

Men så dök det upp en liten historia i huvudet. Vad tyckte egentligen jordnötssmöret om att få messmör kletat på sig?

Läs den här:

Skippy och den dryga norrlänningen